новембар 7, 2023
Били смо у Ботаничкој башти и нећете веровати шта се десило
Само само желео да играм кошарку, да обилазим Злочин и казан догађаје и да будем са свим девојкама
- Денис Родман

Можда је требало раније да вам се обратимо, али нисмо стигли. Ко би рекао да је вођење дестилерије заправо изазован посао? Али сада је стварно одличан тренутак да прозборимо коју о нечему фантастичном што се десило пре пар недеља.
Ако нисте испратили на нашим друштевним мрежама, 20. октобра се одржао један спектакуларни догађај, који смо организовали са Ботаничком баштом Јевремовац. Бирали смо нови укус за џин, инспирисан биљкама које се могу пронаћи у овој институцији, која наредне године обележава 150 година. И управо ће следеће године изаћи „чедо“ наше сарадње, тј. победник овог избора.

Сам догађај је био заиста прелеп и одлично организован. Имали смо два штанда. На једном сте могли да пробате три рецепта која су конкурисала за нови укус. Толико смо били модерни, да је за гласање коришћен QR код, који вас је даље наводио шта треба да радите. Такође сте имали прилику да погађате који су то мистериозни састојци у овим џиновима. Испоставило се да осморо посетилаца има натпросечно чуло укуса. Награда је наравно била флаша најбољег џина. Нашег џина. Ваљда то не морамо да наглашавамо.
На другом штанду сте могли да видите чест призор на нашим догађајима – пар ентузијаста који вам праве пиће и који се потенцијално деру на вас. Добро, нисмо се много драли овог пута, јер вас је заиста било у великом броју, па нисмо могли да стигнемо. Убили смо се од посла док смо вам правили џин тоник, џин соду и велику звезду вечери џин соник, наш генијални изум, који је у народу још познат и као „а шта вам је ово плаво“. Толико вас је било да је свега понестајало у пар наврата. Толико литри џина је попијено, да се самог резултата на крају не би постиделе ни јетре Томе Здравковића и Бориса Јељцина.

Но, вратимо се на гласање. Преко 130 људи је гласало за предложене рецепте, а тесну победу је однео рецепт број 2. Када вам кажемо рецепт број 2, то вам апсолутно све значи и не морамо да вам објашњавамо шта иде у њега. Је л’ тако?! Наравно да не и сада ћемо вам ексклузивно открити који су то мистериозни састојци. Осим стандардних састојака за џин, у овај рецепт смо ставили матичњак, жалфију, сушену крушку и зову. Да ли ове биљке можете да замислите у својим непцима док пијете џин тоник? А и не морате да замишљате, верујте нам на реч.
Ни време нам није одмогло. Био је заиста леп и сунчан дан и било је само позитвних вибрација. Расположење ње могао да поквари ни DJ двојац Диско бувљак, који је био задуженза музику. Шалимо се, и они су покидали и овом приликом им се захваљујемо. Мада, они би требало нама да се захваљују што смо им омогућили да пуштају у Ботаничкој башти. Да вам није нас, још увек бисте наступали по опскурним бирцузима у Сврљигу.
Углавном, будући да је догађај толико добро прошао, озбиљно планирамо да поновимо ово дружење на пролеће. А до тада ће и изаћи победник овог такмичења – џин са укусом Београда!