фебруар 7, 2023
Зашто је наш џин најбољи поклон за Светог Трифуна, Сретење и онај празник између?
"Док изражавамо своју захвалност, никада не смемо заборавити да највецћа захвалност није изговарати речи, вецћ живети по њима. И да, Злочин и казан џин кида!"
- Џон Ф. Кенеди

Празници нам стижу!!! ОК, можда се ова флоскула углавном везује за онај предбожићни период, па је чудно да причамо о празницима у фебруару. Ипак, чињеница је да наредне недеље имамо неколико празника, вама познатих, али и непознатих. Важно је да ћете до краја читања овог текста имати одговор на питање из наслова, јер сигурно се чудите какве везе имају наша фирма, крафт џин, као и џин тоник, са наведеним празницима.

Споменули смо непознате празнике и питате се о чему се ради. Па, ако хоћете да повежете викенд са нерадним данима, можете да кренете да „славите“ већ 11. фебруара, када је надалеко познати празник – „Не плакати над просутим млеком дан“. Он се лако може повезати са Злочин и казан брендом. Само уместо млека убаците џин тоник или џин соду. И најбитније, немојте да плачете ако проспете, већ наточите нови.

13. фебруар је свима познат као дан пред „Дан заљубљених“, који за неке може да буде стресан празник. А може то и стресније, јер тај дан је „Светски дан чишћења рачунара“, што је и те како напета работа. Нарочито ако вам десктоп изгледа неуредно као јетра Ричарда Бартона током снимања „Сутјеске“. Стога, ваља се и опустити тог дана, а има ли чега бољег од благог и ароматичног укуса нашег џина на бази лимуна.

Дошли смо до 14. фебруара и Светог Трифуна, празника који углавном служи да досађује свим романтицима којима је заправо стало до „Дана заљубљених“. Оно што људи мање знају је да на овај дан виноградари излазе у виноград да орежу барем један чокот винове лозе и полију га вином. Верује се да ће грожђе тако добро родити. И рецимо, неки од ових виноградара вас позове на своје славље, а ваља се да не одете без поклона. Купићете му вино? Па већ га има у хектолитрима. Реално је боље да понесете џин и мало разбијете монотонију. Успут измислите неку причу како сте чули да и џиноградари исто тако једном годишње иду и заливају дрво клеке џином, да боље роди плод.

И долазимо до „Дана заљубљених“, чувене замке за мушкарце, јер ма колико пута вам лепша половина нагласи да не жели никакав поклон, верујте нам жели. Е сад, ви можете да купите неку бомбоњеру или јастучић у облику срца, цвеће, парфем… Можете чак да будете „креативни“, па да купите нешто практично као екстерну батерију за телефон, поклон који просто одише романтиком. Једино романтичније од тога је да је изведете у биоскоп где се даје „Шиндлерова листа“.

Оно што треба да урадите је да купите флашу Злочин и казан џина. Бренд који истовремено спаја урбани и модерни дизајн са класиком руске књижевности. Џин чији укус су многи описали епитетима попут: лаган, ароматичан, укусан, може соло да се пије, ух… добро је… дај још један. Плус, подржавате домаћу дестилерију, а не тамо неке западне брендове који све раде аутоматизовано, па успут и убаците неку флоскулу како је „Дан заљубљених“, заправо творевина неолибералног капитализма, чисто ако вам изабраница заузима левљу позицију на политичком спектру.

Знате због чега је још наш џин добар поклон за „Дан заљубљених“? Зато што сте реално глупо мушко које ће заборавити да купи поклон за овај празник, иако сте имали неколико подсетника у телефону. Е ту ускачемо ми, јер имамо ново радно време. Ако нисте видели на нашем Инстаграму, осим суботе, сада радимо и уторком и четвртком од 18-21h, а 14. фебруар пада у уторак, тако да нема на чему.

Што се тиче „Дана државности“, нерадни дани су 15. и 16. фебруар. Сви ће да седе код куће и да одмарају. Можете евентуално да позовете неко друштво. Али шта кажете? Локални супермаркет исто не ради? Е па, као што смо малопре поменули, имамо ново радно време и радићемо у четвртак. Тако да слободно скочите до Метохијске 24 и купите пар флаша.

Надам се да смо вам одговорили на питање из наслова!