децембар 26, 2023
Три нова укуса хоћу ја, кажем нећу један, нећу два
Да би се побољшао, мораш да се промениш. Да би био савршен, мораш да се мењаш често. Једино што је апсолутно савршено је Злочин и казан џин
- Винстон Черчил

Пре тачно годину дана, обратили смо вам се у овој форми и објаснили вам зашто је наш џин идеалан поклон за Нову годину. Тада сте нас послушали и долазили сте сваког дана код нас у локал, у Метохијску 24, а ми смо додатно вама изашли у сусрет и отворили вам врата, да се не бисте смарали са поштом и осталим доставним сервисима. Тако да то можете да очекујете и ове године, али овог пута имамо једно посебно изненађење за вас. Прецизније, имамо три изненађења.

 

Као што каже наслов, проширили смо каталог и спремили смо вам нова три укуса. Знам шта сада мислите! Зашто то људи радите побогу, када већ имате два савршена џина? Па врло једноставно! Зашто не бисмо имали 5 савршених џинова? Шалимо се наравно. Било је дивно када смо направили први корак и када смо покренули ову нашу дестилерију. Али сви верујемо да не треба ту да се стане. Да треба ширити каталог и голицати вашу машту. А богами, баш смо вам леп каталог припремили за ове новогодишње празнике.


Кренимо од вишње. Овај рецепт је стар колико и џин са наром. Само што смо нар избацили раније, јер је за њега постојало много веће интересовање, што не значи да и вишња није квалитетна. Пар људи који су имали ту привилегију да пробају неке од наших џинова пре самог покретања дестилерије су једва дочекали ову вест вишња „излази на тржиште“. Посебно им је драго што сада не морају да размишљају шта ће да пију у новогодишњој ноћи. А што се тиче самих коктела, овај рецепт је универзалан као и сви други џинови из наше колекције. Џин сода, џин тоник, џин соник, негрони… Сви они иду супер са џином са укусом вишње.

 

Затим имамо Barrel Aged, односно „одлежали“ џин. Пиће које вам даје одговор на питање од милион долара које гласи – шта се догоди када најбољи џин ставите у храстово буре на 6 месеци?! Одговор је – злато! Прецизније, џин злата вредан и то не само због боје! Ово је једно право пиће за сладокусце. Пиће које стаје на црту било ком вискију и у пуној приправности је спреман да одмери снаге. Можете га пити чистог, али људи воле и соду да ставе у виски, стога џин сода звучи као јако добра комбинација када је у питању овај укус.

 

И за крај право изненађење за све љубитеље нашег бренда.

 

Од како смо кренули у ову причу, највише смо скренули пажњу својим именом. Постојале су искључиво две реакције. Изузетак је она једна госпођа која је рекла да смо погрешили скроз назив фирме, јер књига се зове „Злочин и казна“. (истинита прича)
Једна група људи је била одушевљена именом нашег бренда, док је другој име такође било симпатично, али су се сви запитали зашто се не зове „Злоџин“, када већ правимо, јелте, џин. Затим смо вам објаснили да ми као дестилерија планирамо да се бавимо и другим пићима, не само џином. А признаћете да име „Зловиски и казан“, или „Зловотка и казан“, не звучи баш тако добро. Али оно што нисте знали тада, док сте имали ове довитљиве опаске, је да ми итекако спремамо „злоџин!“
И ево га, главом и брадом пред вама стоји „Злоџин!“ Када је већ морао да буде зао, решили смо да направимо тзв. Navy Strenght џин. Посебна врста џина која садржи чак 57% алкохола. Неко се пита зашто баш оволико? Током процеса производње неке биљке једноставно боље реагују на већу количину алкохола, па сам производ има богатији и истанчанији укус. Ту је и урбана легенда о томе како су некада давно морнари крили џин у бродовима код барута, па су се бојали да ако се помешају, да барут неће више хтети да пали. Са већом колличином алкохола, тај проблем не би постојао.

А за све оне који не маре баш за ове податке и искључиво их занима конзумација, не брините! „Злоџин“ има своје квалитете, баш као и други џинови из нашег каталога. Арома поморанџе и грејпа ће вам бити освежавајућа, те ће се супер уклопити у било који коктел. Неки који се више разумеју у пиће од нас (ако ти људи уопште и постоје), тврде да су мартини и негрони са navy strength џином праве посластице. А најхрабрији нека га пробају чистог, па нам јавите утиске.
Не знамо више шта да додамо да би вас убедили да су нови чланови наше З&К породице прави избор за ваш кућни бар. Ако питамо вештачку интелигенцију можда вас она убеди? Ево питали смо ChatGPT шта мисли о нашем џину и он каже следеће:

 

Ако сте љубитељ класичних коктела, наш крафт џин савршен је за џин сода или џин тоник доживљај. Његова освежавајућа арома и комплексни укус додају димензију сваком гутљају. Без обзира да ли га пијете уз додатак свежег лимуна или га комбинујете с тоником, ово пиће ће сигурно оживети вашу чашу.

 

Мада искрено мени се нешто и не свиђа ова реченица. Ипак, код нашег џина нема ничег вештачког!