децембар 26, 2022
Зашто је џин идеалан поклон за Нову годину?
"Новац не може да ти купи срећу, али може Злочин и казан џин."
- Боб Марли

Полако улазимо тек у пети месец званичног постојања, а можемо да се похвалимо још једним великим достигнућем. На четвртом Међународном оцењивању ракија и ликера, у организацији „Господарског листа“ и Агрономског факултета у Загребу, наша дестилерија је понела златну диплому у конкуренцији џинова. Да добро сте чули, освојили смо злато! Не сребро, не бронзу, не захвалницу за учествовање, већ право правцато злато. Имамо и слику као доказ! Стога, постоји озбиљна тенденција да наш крафт џин буде један од најуспешнијих џинова са ових простора. Одмах после Бобана Марјановића.

Но, пређимо на друге теме. Празници нам стижу, или су већ стигли. Зависи који календар више цените. У овом тексту имамо само једну агенду, а то је да вас убедимо зашто је наш џин идеалан поклон за Новогодишње празнике. Наједноставнији одговор на ово питање је – једноставно јесте. Али ок, мислим да ћемо морати мало више да се потрудимо, да бисмо вас убедили.

Па, ’ајмо овако. Вебстеров речник дефинише поклон као предмет даривања без посебног разлога, очекивања, или накнаде, у свечаним приликама као што су: празници, славе, рођендани, венчања или нека друга славља. ОК, можда наш џин није баш идеалан поклон за венчање, будући да тешко стаје у коверту. Свадба можда отпада, али остале прилике из дефиниције одозго тотално одговарају.

Код самог поклона ви треба да будете креативни и да покажете колико познајете ту особу. Будимо реални, многи од нас нису креативни и куповину поклона доживљавају као нешто много захтевно и тешко. Зато је куповина флаше пића идеалан начин да покажете да вам је стало до неке особе и да нисте стипсе. Поставља се наравно питање коју флашу пића би требало купити?

Вино? Можете то да урадите, али будите сигурни да ће га особа којој сте пиће даривали само проследити даље, некоме другом за поклон. Вињак? Не воле сви вињак, верујте ми! Виски? ОК, добар избор, али само скупљи долазе у обзир. Џин? Сјајан избор! Зашто? Па нисте ишли на ове најочигедније опције. Такође је креативно у виду коктела. Имате, на пример, џин тоник, џин соду, или негрони. Један од највиралнијих клипова из претходне године је када глумица која је тумачила лик Ренире Таргеријан прича како воли негрони, а у овај коктел иде џин. То можда нисте знали?

Можда смо вас убедили овом причом и слажете се да би З&К џин био добар поклон за славе, рођендане и предстојеће празнике али сте и свесни да може да дође до кашњења са доставом, јер сада сви наручују ствари и Нова година је, лудница и све то. Баш због тога смо решили да вас у наредној недељи изненадимо и отворимо врата дестилерије у Метохијској 24. Сваког радног дана између 18h и 21h моћи ћете да дођете и купите наш џин на лицу места.

А ко зна, ако дођете можда добијете неки поклон. За куповину три флаше можда добијете на лицу места џин тоник од нашег љубазног особља. За куповину пет флаша можда музичку жељу отпевану у стилу хора бечких дечака. За куповину седам флаша можда плаћени викенд за двоје у Бањи Ковиљачи.

Напомена: Поклони нису загарантовани, нарочито ако имају везе са путовањем.