Zašto je džin idealan poklon za Novu godinu?

Novac ne može da ti kupi sreću, ali može Zločin i kazan džin.
Bob Marli

Polako ulazimo tek u peti mesec zvaničnog postojanja, a možemo da se pohvalimo još jednim velikim dostignućem. Na četvrtom Međunarodnom ocenjivanju rakija i likera, u organizaciji „Gospodarskog lista“ i Agronomskog fakulteta u Zagrebu, naša destilerija je ponela zlatnu diplomu u konkurenciji džinova. Da dobro ste čuli, osvojili smo zlato! Ne srebro, ne bronzu, ne zahvalnicu za učestvovanje, već pravo pravcato zlato. Imamo i sliku kao dokaz! Stoga, postoji ozbiljna tendencija da naš kraft džin bude jedan od najuspešnijih džinova sa ovih prostora. Odmah posle Bobana Marjanovića. 

No, pređimo na druge teme. Praznici nam stižu, ili su već stigli. Zavisi koji kalendar više cenite. U ovom tekstu imamo samo jednu agendu, a to je da vas ubedimo zašto je naš džin idealan poklon za Novogodišnje praznike. Najednostavniji odgovor na ovo pitanje je - jednostavno jeste. Ali ok, mislim da ćemo morati malo više da se potrudimo, da bismo vas ubedili.

Pa, ’ajmo ovako. Vebsterov rečnik definiše poklon kao predmet darivanja bez posebnog razloga, očekivanja, ili naknade, u svečanim prilikama kao što su: praznici, slave, rođendani, venčanja ili neka druga slavlja. OK, možda naš džin nije baš idealan poklon za venčanje, budući da teško staje u kovertu. Svadba možda otpada, ali ostale prilike iz definicije odozgo totalno odgovaraju.

Kod samog poklona vi treba da budete kreativni i da pokažete koliko poznajete tu osobu. Budimo realni, mnogi od nas nisu kreativni i kupovinu poklona doživljavaju kao nešto mnogo zahtevno i teško. Zato je kupovina flaše pića idealan način da pokažete da vam je stalo do neke osobe i da niste stipse. Postavlja se naravno pitanje koju flašu pića bi trebalo kupiti? 

Vino? Možete to da uradite, ali budite sigurni da će ga osoba kojoj ste piće darivali samo proslediti dalje, nekome drugom za poklon. Vinjak? Ne vole svi vinjak, verujte mi! Viski? OK, dobar izbor, ali samo skuplji dolaze u obzir. Džin? Sjajan izbor! Zašto? Pa niste išli na ove najočigednije opcije. Takođe je kreativno u vidu koktela. Imate, na primer, džin tonik, džin sodu, ili negroni. Jedan od najviralnijih klipova iz prethodne godine je kada glumica koja je tumačila lik Renire Targerijan priča kako voli negroni, a u ovaj koktel ide džin. To možda niste znali?

Možda smo vas ubedili ovom pričom i slažete se da bi Z&K džin bio dobar poklon za slave, rođendane i predstojeće praznike  ali ste i svesni da može da dođe do kašnjenja sa dostavom, jer sada svi naručuju stvari i Nova godina je, ludnica i sve to. Baš zbog toga smo rešili da vas u narednoj nedelji iznenadimo i otvorimo vrata destilerije u Metohijskoj 24. Svakog radnog dana između 18h i 21h moći ćete da dođete i kupite naš džin na licu mesta.

А ко зна, ако дођете можда добијете неки поклон. За куповину три флаше можда добијете на лицу места џин тоник од нашег љубазног особља. За куповину пет флаша можда музичку жељу отпевану у стилу хора бечких дечака. За куповину седам флаша можда плаћени викенд за двоје у Бањи Ковиљачи.

Napomena: Pokloni nisu zagarantovani, naročito ako imaju veze sa putovanjem.