Zašto je naš džin najbolji poklon za Svetog Trifuna, Sretenje i onaj praznik između?

Dok izražavamo svoju zahvalnost, nikada ne smemo zaboraviti da najveća zahvalnost nije izgovarati reči, već živeti po njima. I da, Zločin i kazan džin kida!
Džon F. Kenedi

Praznici nam stižu!!! OK, možda se ova floskula uglavnom vezuje za onaj predbožićni period, pa je čudno da pričamo o praznicima u februaru. Ipak, činjenica je da naredne nedelje imamo nekoliko praznika, vama poznatih, ali i nepoznatih. Važno je da ćete do kraja čitanja ovog teksta imati odgovor na pitanje iz naslova, jer sigurno se čudite kakve veze imaju naša firma, kraft džin, kao i džin tonik, sa navedenim praznicima.

Spomenuli smo nepoznate praznike i pitate se o čemu se radi. Pa, ako hoćete da povežete vikend sa neradnim danima, možete da krenete da „slavite“ već 11. februara, kada je nadaleko poznati praznik – „Ne plakati nad prosutim mlekom dan“. On se lako može povezati sa Zločin i kazan brendom. Samo umesto mleka ubacite džin tonik ili džin sodu. I najbitnije, nemojte da plačete ako prospete, već natočite novi. 

13. februar je svima poznat kao dan pred „Dan zaljubljenih“, koji za neke može da bude stresan praznik. A može to i stresnije, jer taj dan je „Svetski dan čišćenja računara“, što je i te kako napeta rabota. Naročito ako vam desktop izgleda neuredno kao jetra Ričarda Bartona tokom snimanja „Sutjeske“. Stoga, valja se i opustiti tog dana, a ima li čega boljeg od blagog i aromatičnog ukusa našeg džina na bazi limuna. 

Došli smo do 14. februara i Svetog Trifuna, praznika koji uglavnom služi da dosađuje svim romanticima kojima je zapravo stalo do „Dana zaljubljenih“. Ono što ljudi manje znaju je da na ovaj dan vinogradari izlaze u vinograd da orežu barem jedan čokot vinove loze i poliju ga vinom. Veruje se da će grožđe tako dobro roditi. I recimo, neki od ovih vinogradara vas pozove na svoje slavlje, a valja se da ne odete bez poklona. Kupićete mu vino? Pa već ga ima u hektolitrima. Realno je bolje da ponesete džin i malo razbijete monotoniju. Usput izmislite neku priču kako ste čuli da i džinogradari isto tako jednom godišnje idu i zalivaju drvo kleke džinom, da bolje rodi plod. 

I dolazimo do „Dana zaljubljenih“, čuvene zamke za muškarce, jer ma koliko puta vam lepša polovina naglasi da ne želi nikakav poklon, verujte nam želi. E sad, vi možete da kupite neku bombonjeru ili jastučić u obliku srca, cveće, parfem... Možete čak da budete „kreativni“, pa da kupite nešto praktično kao eksternu bateriju za telefon, poklon koji prosto odiše romantikom. Jedino romantičnije od toga je da je izvedete u bioskop gde se daje „Šindlerova lista“.

Ono što treba da uradite je da kupite flašu Zločin i kazan džina. Brend koji istovremeno spaja urbani i moderni dizajn sa klasikom ruske književnosti. Džin čiji ukus su mnogi opisali epitetima poput: lagan, aromatičan, ukusan, može solo da se pije, uh... dobro je... daj još jedan. Plus, podržavate domaću destileriju, a ne tamo neke zapadne brendove koji sve rade automatizovano, pa usput i ubacite neku floskulu kako je „Dan zaljubljenih“, zapravo tvorevina neoliberalnog kapitalizma, čisto ako vam izabranica zauzima levlju poziciju na političkom spektru. 

Znate zbog čega je još naš džin dobar poklon za „Dan zaljubljenih“? Zato što ste realno glupo muško koje će zaboraviti da kupi poklon za ovaj praznik, iako ste imali nekoliko podsetnika u telefonu. E tu uskačemo mi, jer imamo novo radno vreme. Ako niste videli na našem Instagramu, osim subote, sada radimo i utorkom i četvrtkom od 18-21h, a 14. februar pada u utorak, tako da nema na čemu. 

Što se tiče „Dana državnosti“, neradni dani su 15. i 16. februar. Svi će da sede kod kuće i da odmaraju. Možete eventualno da pozovete neko društvo. Ali šta kažete? Lokalni supermarket isto ne radi? E pa, kao što smo malopre pomenuli, imamo novo radno vreme i radićemo u četvrtak. Tako da slobodno skočite do Metohijske 24 i kupite par flaša.

Nadam se da smo vam odgovorili na pitanje iz naslova!