BARREL AGED GIN 0.5L

Čekajući da odleži, da sazri, da se smiri i mi smo nekako postali ozbiljniji. Šta dobijete kada stavite džin u hrastovo bure? Zlato. Probajte ga čistog ili u koktelima u kojima može ne samo da zameni viski, već da ga zaseni. Strpljenje je nešto što se uči. Živeli.

2700RSD
Količina
-
1
+

Uticaj hrastovog drveta na džin

Hrastovo drvo ima ključnu ulogu u procesu sazrevanja džina. Dok džin odležava u hrastovim buradima, drvo otpušta svoje prirodne tanine, koji obogaćuju piće slojevitim ukusima. Ovi ukusi mogu uključivati blage note vanile, dima i orašastih plodova, dodajući bogatstvo koje standardni džin ne poseduje. Proces odležavanja takođe omekšava oštrinu alkohola, stvarajući skladnu ravnotežu između bilja u džinu i složenih tonova koje donosi hrastovo bure.

DODAJ U KORPU +
Hrastovo drvo i džin
Mirisne note hrastovog drveta

Mirisne note iz hrastovih buradi

Dok džin odležava u hrastovom buretu, dolazi do promena ne samo u ukusu već i u mirisima. Hrastovom buretu zahvaljujemo na toplim aromama karamele, vanile i začina koje ulaze u džin. Ove mirisne note nastaju tokom interakcije alkohola i drveta, gde toplota i vreme stvaraju složene arome koje nadilaze uobičajene biljne tonove džina. Kao rezultat, dobijamo džin sa bogatstvom mirisa koji zavode čula pre nego što prva kap dotakne nepce.

DODAJ U KORPU +

Savršen za koktele

Odležali džin u hrastovim buradima je savršen dodatak mnogim koktelima, dajući im bogatstvo ukusa i jedinstveni karakter. Njegovi slojeviti tonovi vanile i karamele doprinose stvaranju koktela koji imaju dublji i kompleksniji profil ukusa. Bilo da je u pitanju klasični Negroni ili moderan twist na Gin Sour, hrastov džin unosi novu dimenziju u svaku mešavinu.

DODAJ U KORPU +
Odležali džin u hrastovom buretu
Šta kažu o nama
Nisam ljubitelj klasičnih džinova, ali ovaj odležali džim me je potpuno osvojio. Odmah se oseti bogata nota drveta, koja mu daje potpuno novu dimenziju.Poseduje neku finu pikantnost koju volim. Stvarno jedinstven džin za sve nas koji volimo nešto malo drugačije.
Marko P.
Veliki sam ljubitelj džina i džin tonika, i prema ovom ukusu sam bio blago skeptičan, ali sam ipak odlučio da probam i nisam pogrešio. Hrastov ton u džinu je nešto totalno drugačije, daje mu taj tamniji, zreliji šmek, a u koktelima kao zamena za viski je fenomenalan i daje neki drugi ukus samom piću.
Jelena V.
Do skoro nisam ni znao da postoji barrel džin. Dobio sam ga na poklon za rodjendan i nisam bio siguran da li da mu se obradujem ili ne, ali nakon prvog testiranja, znao sam da je ovo jedan od najboljih rodjendanskih poklona koji sam dobio.
Ivan K.