Знате како то иде. Неки мушкарци воле да раставе технику по кући и да је поново саставе. Да би видели како механизам
функционише. Нешто слично смо и ми решили да урадимо. Једино што нисмо расклапали усисивач или компјутер, него џин тоник.
Или џин соду. Све смо то раставили на ситне делиће и поново направили. Иначе да, испоставило се да је џин сода ново
омиљено пиће свих који је пробају, јер, реално, не добијеш шећерни напад након две чаше, као што је случај са тоником.
Ми смо били група пријатеља. Сада смо група пријатеља која има дестилерију
Ви мислите да ми у њој правимо џин. Али ми у њој не правимо џин, ми у њој играмо ту игру стварања нечега од нуле.
Тај плес идеја, рада, радости и напора. Наша је жеља да направимо причу коју ћемо причати са поносом.
А ако уз то некоме од вас улепшамо тренутак, дан или живот нашим производима, онда смо постигли све што смо икада хтели.
Клека се заједно са алкохолом купа у бурету данима и недељама са још неким другим воћем, зачинима и чиме год желите и
делује вам да би добро ишло заједно. Кад одстоји довољно дуго, онде печете. Онда, ако не одлетите у ваздух и не потрујете
се од јачине алкохола који изађе, имате џин. Наравно, упростили смо процес до максимума, јер ипак није сад баш да желимо
да одајемо своје рецепте, сваки кувар има своје мале тајне.
Долази лепо време, а и период затварања је иза нас (надамо се) што би значило да сад имамо пиће које одлично
лежи у предстојећим данима. Не знам како други мушкарци у својим тридесетим планирају своје слободно време и викенде.
Можда иду на фудбал или баскет. Иако нас има довољно за спорт у екипи, ту негде између десет и сто шездесет, не би то
била добра партија фудбала, нити имамо кондиције за више од двадесетак минута трчања. Али зато за седење у хладовини и
пијуцкање пића сигурно имамо и времена и снаге. Ада, село поред Београда је Баранда. Није било неког специјалног разлога
што смо отишли тамо, али свакако има симболике после гледање серије Вратиће се роде где групица београдских падавичара
долази да проба нешто ново.