Možda je trebalo ranije da vam se obratimo, ali nismo stigli. Ko bi rekao da je vođenje destilerije zapravo izazovan posao? Ali sada je stvarno odličan trenutak da prozborimo koju o nečemu fantastičnom što se desilo pre par nedelja.
Ako niste ispratili na našim društevnim mrežama, 20. oktobra se održao jedan spektakularni događaj, koji smo organizovali sa Botaničkom baštom Jevremovac. Birali smo novi ukus za džin, inspirisan biljkama koje se mogu pronaći u ovoj instituciji, koja naredne godine obeležava 150 godina. I upravo će sledeće godine izaći „čedo“ naše saradnje, tj. pobednik ovog izbora.
Sam događaj je bio zaista prelep i odlično organizovan. Imali smo dva štanda. Na jednom ste mogli da probate tri recepta koja su konkurisala za novi ukus. Toliko smo bili moderni, da je za glasanje korišćen QR kod, koji vas je dalje navodio šta treba da radite. Takođe ste imali priliku da pogađate koji su to misteriozni sastojci u ovim džinovima. Ispostavilo se da osmoro posetilaca ima natprosečno čulo ukusa. Nagrada je naravno bila flaša najboljeg džina. Našeg džina. Valjda to ne moramo da naglašavamo.
Na drugom štandu ste mogli da vidite čest prizor na našim događajima – par entuzijasta koji vam prave piće i koji se potencijalno deru na vas. Dobro, nismo se mnogo drali ovog puta, jer vas je zaista bilo u velikom broju, pa nismo mogli da stignemo. Ubili smo se od posla dok smo vam pravili džin tonik, džin sodu i veliku zvezdu večeri džin sonik, naš genijalni izum, koji je u narodu još poznat i kao „a šta vam je ovo plavo“. Toliko vas je bilo da je svega ponestajalo u par navrata. Toliko litri džina je popijeno, da se samog rezultata na kraju ne bi postidele ni jetre Tome Zdravkovića i Borisa Jeljcina.
No, vratimo se na glasanje. Preko 130 ljudi je glasalo za predložene recepte, a tesnu pobedu je odneo recept broj 2. Kada vam kažemo recept broj 2, to vam apsolutno sve znači i ne moramo da vam objašnjavamo šta ide u njega. Je l’ tako?! Naravno da ne i sada ćemo vam ekskluzivno otkriti koji su to misteriozni sastojci. Osim standardnih sastojaka za džin, u ovaj recept smo stavili matičnjak, žalfiju, sušenu krušku i zovu. Da li ove biljke možete da zamislite u svojim nepcima dok pijete džin tonik? A i ne morate da zamišljate, verujte nam na reč.
Ni vreme nam nije odmoglo. Bio je zaista lep i sunčan dan i bilo je samo pozitvnih vibracija. Raspoloženje nje mogao da pokvari ni DJ dvojac Disko buvljak, koji je bio zadužen za muziku. Šalimo se, i oni su pokidali i ovom prilikom im se zahvaljujemo. Mada, oni bi trebalo nama da se zahvaljuju što smo im omogućili da puštaju u Botaničkoj bašti. Da vam nije nas, još uvek biste nastupali po opskurnim bircuzima u Svrljigu.
Uglavnom, budući da je događaj toliko dobro prošao, ozbiljno planiramo da ponovimo ovo druženje na proleće. A do tada će i izaći pobednik ovog takmičenja – džin sa ukusom Beograda!