Ko bi rekao? Firma postoji skoro tri meseca, a i dalje se nismo samouništili. I ne samo to, već možemo sa ponosom da kažemo da iza sebe imamo veliki broj zadovoljnih korisnika. Toliko zadovoljnih da su više puta naručili naš proizvod, jer je baš on pravi za njihov kućni džin tonik ili džin sodu. Doduše, jeste gomila vas naručila džin preko sajta, ali ima i onih koji su za Zločin i kazan čuli na licu mesta, dok su posećivali neki od događaja, da ne kažem „eventova“, na kojima smo imali štand
Otkud mi tamo?
Odgovor na ovo pitanje je jako jednostavan. Kao društvo smo stalno pričali o tome da bi valjalo posetiti neku prasijadu, kobasicijadu, kupusijadu, rakijadu, gulašijadu i tako dalje. Naravno, ti dogovori bi se uglavnom izjalovili, stoga je otvaranje destilerije bila dobra prilika da se spoji lepo i korisno. Odemo, pojedemo, popijemo i za pojas zadenemo, ali ponesemo i svoj kraft džin, da ljudi mogu da probaju i kupe koju flašu.
Da li moram da kupim flašu?
Da, moraš, i baš je bezveze što uopšte postavljaš tako pitanje?! Šalimo se, naravno da ne moraš. Na tebi je da dođeš na naš štand, javiš se i kažeš – vau, kako super i duhovito ime (iznenadili biste se koliko se ovo puta zapravo dogodilo). Zatim sledi degustacija. Biraš da li hoćeš čist džin, džin tonik, ili džin sodu. I to ne plaćaš. Ali pošto nikada nisi popio bolji džin, onda ti je glupo da ne kupiš flašu. Tako da ako se vratimo na tvoje pitanje, da, ipak moraš da kupiš flašu!
Gde ste bili do sad?
Baš su dobra pitanja, ti imaginarni, potencijalni korisniče našeg džina. Prvo smo bili na Good Food & Wine Festivalu „Zvezda Beograda“. Ne bih da se hvalim, ali tamo smo čak dobili i specijalno priznanje za inovativnost u lansiranju brenda. Potom smo bili na Međunarodnom festivalu „Rakija i Rakijaši“ u Pančevu. Tamo nismo osvojili nagradu, ali smo zato dobili najviše ocene u različitim kategorijama od strane uvažene ocenjivačke komisije. I na kraju smo bili na futoškoj „Kupusijadi“. Tamo nismo dobili ništa, ali smo barem jeli dobar kupus.
Koji je sledeći „event“
Sledeći događaj na kojem nas možete naći je 16. Sajam etno hrane i pića, koji će biti održan na Beogradskom sajmu u Hali 3. Održava se od 24. do 27. novembra. Po mojoj računici to je četiri dana, tako da nemaš izgovor da ne dođeš. Nema čak ni onog: „Jao došao bih, ali taj i taj me nervira jer mi nije pozajmio list iz bloka broj 5 u četvrtom razredu“ – svakog dana će na štandu biti neko drugi, pošto nas u firmi ima između 10 i 160.
Tako da svratite na naš štand ako ste u prolazu. Ako ste kojim slučajem sprečeni, obilazićemo mi još različitih sajmova i festivala, pa se vidimo tamo. Prepoznaćete nas po dobrom džinu.